Blackbird

Het Nationale Toneel speelt Blackbird van de Schotse schrijver David Harrower, over de liefde tussen een twaalfjarig meisje en haar veertigjarige buurman. Den Haag, 10-02-07. Beeld uit de repetitiedoorloop van "Blackbird" van David Harrower, regie Maaike van Langen met Heike Wisse en Derek de Lint. premiere 17/02/07. Foto Leo van Velzen. Velzen, Leo van

Het Nationale Toneel speelt Blackbird van de Schotse schrijver David Harrower, over de liefde tussen een twaalfjarig meisje en haar veertigjarige buurman. Maaike van Langen regisseert Derek de Lint en Heike Wisse.

„Heike Wisse speelt het meisje met gepijnigde grimassen, sterk en boos, beschadigd en nog altijd veel te kwetsbaar. Derek de Lint speelt de man als een gaandeweg ontdooiende hork. Over het algemeen heeft Van Langen niet alles uit haar acteurs gehaald wat erin zat. Harrowers drama is sterk maar bevat weinig verrassingen, zodat deze Blackbird (‘merel’) onder de gewoon goede toneelavonden valt.”

Wilfred Takken, 19 februari 2007

Tournee t/m 8 april. Inl. 070-318 1444 of www.nationaletoneel.nl.