2005

2005 Op 14 januari 2005 landde de Europese ruimtesonde Huygens zachtjes op de in nevelen gehulde Saturnusmaan Titan. Het was de eerste keer dat de maan van een andere planeet werd bezocht. De sonde trof er een ijzige wereld, met sporen van methaan(slag)regens en methaanmeren. Met een methaankringloop dus, in plaats van een waterkringloop zoals op aarde. Op het methaanijs rond de landingsplek fotografeerde de sonde deze ‘ijskiezels’ van ongeveer vijftien centimeter doorsnee. ESA
2005 Op 14 januari 2005 landde de Europese ruimtesonde Huygens zachtjes op de in nevelen gehulde Saturnusmaan Titan. Het was de eerste keer dat de maan van een andere planeet werd bezocht. De sonde trof er een ijzige wereld, met sporen van methaan(slag)regens en methaanmeren. Met een methaankringloop dus, in plaats van een waterkringloop zoals op aarde. Op het methaanijs rond de landingsplek fotografeerde de sonde deze ‘ijskiezels’ van ongeveer vijftien centimeter doorsnee. ESA

Op 14 januari 2005 landde de Europese ruimtesonde Huygens zachtjes op de in nevelen gehulde Saturnusmaan Titan. Het was de eerste keer dat de maan van een andere planeet werd bezocht. De sonde trof er een ijzige wereld, met sporen van methaan(slag)regens en methaanmeren. Met een methaankringloop dus, in plaats van een waterkringloop zoals op aarde. Op het methaanijs rond de landingsplek fotografeerde de sonde deze ‘ijskiezels’ van ongeveer vijftien centimeter doorsnee.