2004

2004 Ineens werd de menselijke stamboom uitgebreid met een totaal nieuwe loot: een verdwergde Homo erectes, van amper een meter hoog, die tot 12.000 jaar geleden nog op het Indonesische eiland Flores had geleefd. En de Floresmens had de hersenomvang van een chimpansee maar leek toch te beschikken over geavanceerde werktuigen. Het felle debat over de interpretatie van deze kleine Floresschedel is nog altijd niet over. Is het misschien toch een misvormde Homo sapiens?

Ineens werd de menselijke stamboom uitgebreid met een totaal nieuwe loot: een verdwergde Homo erectes, van amper een meter hoog, die tot 12.000 jaar geleden nog op het Indonesische eiland Flores had geleefd. En de Floresmens had de hersenomvang van een chimpansee maar leek toch te beschikken over geavanceerde werktuigen. Het felle debat over de interpretatie van deze kleine Floresschedel is nog altijd niet over. Is het misschien toch een misvormde Homo sapiens?