2000

2000 “Zonder twijfel is dit de belangrijkste, wonderbaarlijkste kaart die de mensheid ooit gemaakt heeft.” Met die woorden verwelkomde president Bill Clinton de eerste versie van het menselijk genoom – pas in mei 2006 was de klus helemaal geklaard. De publicatie leverde de gegevens voor medisch en humaan genetische studies met wagonladingen tegelijk. AP ADVANCE FOR SUNDAY, JULY 29--Nicole Barna, a senior operations coordinator at the Whitehead Institute in Cambridge, Mass., holds a tray of human DNA that is undergoing the sequencing process at the institute May 31, 2001. Sequencing of DNA is a step in the effort to map the human genome. (AP Photo/Patricia McDonnell) Associated Press

“Zonder twijfel is dit de belangrijkste, wonderbaarlijkste kaart die de mensheid ooit gemaakt heeft.” Met die woorden verwelkomde president Bill Clinton de eerste versie van het menselijk genoom – pas in mei 2006 was de klus helemaal geklaard. De publicatie leverde de gegevens voor medisch en humaan genetische studies met wagonladingen tegelijk.