1999

1999 Nicotiana benthamiana, uit de familie van de tabaksplant, werkpaard in de plantengenetica, krijgt plots een glansrol. De Brit David Baulcombe beschrijft in Science dat de plant virus-RNA stillegt met korte stukjes RNA met dezelfde code. RNA-interferentie bleek vervolgens een universeel mechanisme om genen te blokkeren. Het werd een veelgebruikte labtechniek, en voedde de ontdekking van allerlei kleine RNA’s.

Nicotiana benthamiana, uit de familie van de tabaksplant, werkpaard in de plantengenetica, krijgt plots een glansrol. De Brit David Baulcombe beschrijft in Science dat de plant virus-RNA stillegt met korte stukjes RNA met dezelfde code. RNA-interferentie bleek vervolgens een universeel mechanisme om genen te blokkeren. Het werd een veelgebruikte labtechniek, en voedde de ontdekking van allerlei kleine RNA’s.