1997

1997 Over paar jaar moet het complete gereconstrueerde genoom van de Neanderthaler af zijn, maar in 1997 baarde het isoleren van kleine stukjes mitochondriaal DNA uit een tienduizenden jaren oud Neanderthalbot nog veel opzien. Conclusie: er was géén menging met moderne mensen geweest. AFP TO GO WITH AFP STORY (FILES) File picture taken 28 July 2004 shows a photographer taking pictures of the Neanderthal man ancestor's reconstruction, displayed in a show of the Prehistoric Museum in Halle, eastern Germany. Germany celebrates 2006 the 150 anniversary of the Neanderthal man's first discovery by quarry workers in the Neander valley, near Dusseldorf in August 1856. AFP PHOTO DDP/MICHAEL LATZ GERMANY OUT AFP

Over paar jaar moet het complete gereconstrueerde genoom van de Neanderthaler af zijn, maar in 1997 baarde het isoleren van kleine stukjes mitochondriaal DNA uit een tienduizenden jaren oud Neanderthalbot nog veel opzien. Conclusie: er was géén menging met moderne mensen geweest.