1995

1995 In 1995 creëerden drie Amerikaanse fysici een nieuwe materietoestand, die al in 1924 voorspeld was. In zo’n Bose-Einsteincondensaat bevinden alle atomen in een ultrakoud gaswolkje zich in exact dezelfde grondtoestand en zijn ze niet meer van elkaar te onderscheiden. Om die eenstemmigheid te bereiken, moesten de Nobelprijswaardige (2001) gaswolkjes wel afgekoeld worden tot maar twintig miljardste graad boven het absolute nulpunt. Berkeley
1995 In 1995 creëerden drie Amerikaanse fysici een nieuwe materietoestand, die al in 1924 voorspeld was. In zo’n Bose-Einsteincondensaat bevinden alle atomen in een ultrakoud gaswolkje zich in exact dezelfde grondtoestand en zijn ze niet meer van elkaar te onderscheiden. Om die eenstemmigheid te bereiken, moesten de Nobelprijswaardige (2001) gaswolkjes wel afgekoeld worden tot maar twintig miljardste graad boven het absolute nulpunt. Berkeley

In 1995 creëerden drie Amerikaanse fysici een nieuwe materietoestand, die al in 1924 voorspeld was. In zo’n Bose-Einsteincondensaat bevinden alle atomen in een ultrakoud gaswolkje zich in exact dezelfde grondtoestand en zijn ze niet meer van elkaar te onderscheiden. Om die eenstemmigheid te bereiken, moesten de Nobelprijswaardige (2001) gaswolkjes wel afgekoeld worden tot maar twintig miljardste graad boven het absolute nulpunt.