1992

1992 Al twintig jaar konden artsen beelden maken van het binnenste van lichamen met Magnetic Resonance Imaging (MRI). Met een ingespoten contrastvloeistof konden ze ook de stofwisseling volgen. Contrastvloeistof geeft soms bijwerkingen. Beelden waarin hersenactiviteit zichtbaar was door de hoeveelheid zuurstofrijk bloed die naar hersendelen stroomt (fMRI), betekenden daarom een doorbraak voor het hersenonderzoek. PNAS

Al twintig jaar konden artsen beelden maken van het binnenste van lichamen met Magnetic Resonance Imaging (MRI). Met een ingespoten contrastvloeistof konden ze ook de stofwisseling volgen. Contrastvloeistof geeft soms bijwerkingen. Beelden waarin hersenactiviteit zichtbaar was door de hoeveelheid zuurstofrijk bloed die naar hersendelen stroomt (fMRI), betekenden daarom een doorbraak voor het hersenonderzoek.