1991

1991 Het is de meest onderzochte archeologische vondst en zijn ontdekking op 3.110 meter hoogte op de grens van Italië en Oostenrijk was een wereldsensatie. Naar het nabije Ötztal werd de vijfduizend jaar oude ijsmummie Ötzi gedoopt. Met zijn complete uitrusting nog aanwezig: koperen bijl, vuurstenen dolk, boog en pijlen, rugdrager, kleinere gereedschappen, en zelfs een groot deel van zijn kleren was hij een tijdscapsule uit de vroege bronstijd. Ondanks alle onderzoek werd pas 10 jaar later ontdekt dat hij een pijlpunt in zijn rug had. Tyrol Museum Bolzano Mummy of the Iceman Otzi at the South Tyrol Museum of Archaeology in Bolzano, Italy.
1991 Het is de meest onderzochte archeologische vondst en zijn ontdekking op 3.110 meter hoogte op de grens van Italië en Oostenrijk was een wereldsensatie. Naar het nabije Ötztal werd de vijfduizend jaar oude ijsmummie Ötzi gedoopt. Met zijn complete uitrusting nog aanwezig: koperen bijl, vuurstenen dolk, boog en pijlen, rugdrager, kleinere gereedschappen, en zelfs een groot deel van zijn kleren was hij een tijdscapsule uit de vroege bronstijd. Ondanks alle onderzoek werd pas 10 jaar later ontdekt dat hij een pijlpunt in zijn rug had. Tyrol Museum Bolzano Mummy of the Iceman Otzi at the South Tyrol Museum of Archaeology in Bolzano, Italy.

Het is de meest onderzochte archeologische vondst en zijn ontdekking op 3.110 meter hoogte op de grens van Italië en Oostenrijk was een wereldsensatie. Naar het nabije Ötztal werd de vijfduizend jaar oude ijsmummie Ötzi gedoopt. Met zijn complete uitrusting nog aanwezig: koperen bijl, vuurstenen dolk, boog en pijlen, rugdrager, kleinere gereedschappen, en zelfs een groot deel van zijn kleren was hij een tijdscapsule uit de vroege bronstijd. Ondanks alle onderzoek werd pas 10 jaar later ontdekt dat hij een pijlpunt in zijn rug had.