1989

1989 DNA van Neanderthalers, van criminelen, van bacteriën in de diepzee: ook al zijn de genen nog zo schaars, ze zijn te analyseren met een molecuul dat in 1989 het eerste ‘Molecuul van het Jaar’ wordt: Taq-polymerase. Science gaf de eer aan deze motor van de polymerase-kettingreactie: PCR. Kary Mullis kreeg voor de uitvinding van deze techniek de Nobelprijs. PCR wordt nu gebruikt in elk lab dat DNA analyseert. AFP Dr. Kary Mullis, who won the 1993 Nobel Prize, speaks at a meeting sponsored by HEAL (Health, Education, Aids Liason) 25 October in Hollywood, CA. Mullis, awarded the Nobel Prize in chemistry for DNA research, has recently put replicated DNA material from stars and historical figures into gemstones and is selling them for 100 USD per piece. AFP PHOTO AFP

DNA van Neanderthalers, van criminelen, van bacteriën in de diepzee: ook al zijn de genen nog zo schaars, ze zijn te analyseren met een molecuul dat in 1989 het eerste ‘Molecuul van het Jaar’ wordt: Taq-polymerase. Science gaf de eer aan deze motor van de polymerase-kettingreactie: PCR. Kary Mullis kreeg voor de uitvinding van deze techniek de Nobelprijs. PCR wordt nu gebruikt in elk lab dat DNA analyseert.