1988

1988 De oeroude pijnstiller aspirine beschermt tegen een hartinfarct. Wat al een paar jaar vermoed werd, slaat pas echt in door een studie die in The New England Journal of Medicine verschijnt. De 22.000 dokters die als proefpersoon meededen, moesten voortijdig stoppen met placebo’s toen bleek dat de aspirine-slikkers bijna de helft minder kans hadden op een hartaanval. Bloombergnews A Bayer aspirin tablet is arranged for a photograph in New York Tuesday, August 29, 2006. Bayer AG, Germany's largest drugmaker, said second-quarter profit rose 11 percent, helped sales of aspirin and diabetes treatments. The company plans to cut 1,500 jobs at its farm chemicals unit, where revenue slid. Photographer: Joe Kohen/Bloomberg News. BLOOMBERG NEWS

De oeroude pijnstiller aspirine beschermt tegen een hartinfarct. Wat al een paar jaar vermoed werd, slaat pas echt in door een studie die in The New England Journal of Medicine verschijnt. De 22.000 dokters die als proefpersoon meededen, moesten voortijdig stoppen met placebo’s toen bleek dat de aspirine-slikkers bijna de helft minder kans hadden op een hartaanval.