1984

1984 De flamboyante Italiaanse fysicus Carlo Rubbia bedacht dat een versneller bij het Cern in Geneve om te bouwen was tot opslagring. De Delftse Simon van der Meer realiseerde het idee. Samen kregen ze in 1984 de Nobelprijs natuurkunde, want hun werk had in 1983 geleid tot de ontdekking van de W- en Z-deeltjes, de dragerdeeltjes van de zwakke kernkracht – een van de vier natuurkrachten. Cern
1984 De flamboyante Italiaanse fysicus Carlo Rubbia bedacht dat een versneller bij het Cern in Geneve om te bouwen was tot opslagring. De Delftse Simon van der Meer realiseerde het idee. Samen kregen ze in 1984 de Nobelprijs natuurkunde, want hun werk had in 1983 geleid tot de ontdekking van de W- en Z-deeltjes, de dragerdeeltjes van de zwakke kernkracht – een van de vier natuurkrachten. Cern CERN

De flamboyante Italiaanse fysicus Carlo Rubbia bedacht dat een versneller bij het Cern in Geneve om te bouwen was tot opslagring. De Delftse Simon van der Meer realiseerde het idee. Samen kregen ze in 1984 de Nobelprijs natuurkunde, want hun werk had in 1983 geleid tot de ontdekking van de W- en Z-deeltjes, de dragerdeeltjes van de zwakke kernkracht – een van de vier natuurkrachten.