1982

1982 Amerikaanse diabeten kunnen voortaan genetisch gemanipuleerde insuline spuiten, zo beslist de geneesmiddelenautoriteit FDA. Het is het eerste gentech-medicijn ter wereld. Tot dat moment werd insuline uit alvleesklieren van slachtvee gehaald, waarvan sommige patiënten allergieën kregen. Door het insuline-gen in het DNA van een Escherichia coli-bacterie te plakken, werd de productie veel zuiverder.

Amerikaanse diabeten kunnen voortaan genetisch gemanipuleerde insuline spuiten, zo beslist de geneesmiddelenautoriteit FDA. Het is het eerste gentech-medicijn ter wereld. Tot dat moment werd insuline uit alvleesklieren van slachtvee gehaald, waarvan sommige patiënten allergieën kregen. Door het insuline-gen in het DNA van een Escherichia coli-bacterie te plakken, werd de productie veel zuiverder.