Windows Vista en Mac OS X strijden op Youtube

vistatestin2min.jpgOp Youtube woedt al enige tijd een bittere strijd tussen aanhangers van het Windows-geloof en Apple-liefhebbers. Het belooft een interessante soap te worden, die ook nog eens aardig inkijkje biedt in de habitat van de echte computernerd. De oorsprong van het conflict is een videocolumn die David Pogue van de New York Times in december al maakte over Windows Vista. Daarin legt hij op humorvolle wijze uit maar dat er echt - nee echt - geen enkele overeenkomst is tussen Vista en OS X. En dat Microsoft geen enkele functie van het concurrerende besturingssysteem gekopieerd heeft. De overeenkomst tussen gadgets (Vista) en widgets (OS X)? “Allemaal puur toeval”, aldus Pogue, die zijn videocolumn afsluit met het V-teken van Vista, dat echter naadloos overgaat in de X van OS X.

  • Bekijk hier de video van Pogue (afkomstig van nytimes.com)

De column van Pogue insp ireerde een trouwe Microsoftgebruiker echter tot een videoreactie op Youtube. Een castingbureau had geen beter prototype nerd kunnen vinden.

  • Bekijk hieronder de video die de Windows-fan als reactie op Youtube postte:

De reactie van de Mac-gemeenschap liet niet lang op zich wachten. Net zo’n nerd - en let ook op de leuke piepgeluidjes op de achtergrond. Is dit een medewerker van een helpdesk?

  • Bekijk de reactie die de Mac-gebruiker op Youtube zette
  • De reactie van de Windows-liefhebber was kort maar krachtig.
  • Maar als je denkt dat Windows-gebruikers eng zijn, kijk dan maar eens naar de reactie van de onderstaande Macfreak…

Echte Macliefhebbers testen Vista uitermate grondig. Deze video werd begin deze maand gemaakt, net nadat Windows Vista in de winkel verkrijgbaar was. De tester is een Macfetisjist (en een agressieve).

  • Bekijk hier de video van de alternatieve Vistatest.

Het verdere verloop van de strijd kun je op Youtube volgen.

    • Marc Hijink