Vuilnisezel

Vuilnisezel Op Sicilië is de ezel vroeger heel belangrijk geweest. De ezel hielp de Siciliaanse boeren bij het bewerken van hun akkerland. Maar met de komst van landbouwmachines werd de ezel overbodig en kwamen er steeds minder op het eiland voor. De overgebleven ezels werden gebruikt als toeristische attractie. Of om druiventrossen te vervoeren, voor het maken van wijn of druivensapjes. Langzaamaan hebben fokkers er voor gezorgd dat er meer ezels terugkwamen op het eiland. Voor die ezels heeft Mario Cicero, de burgemeester van het plaatsje Castelbuono, een nieuw klusje bedacht. Het vervoeren van vuilnis onder begeleiding van een heuse vuilnisman. Dat spaart geld uit, zegt Mario. En het is beter voor ons milieu als de wagens niet meer rijden. (foto: Reuters/Giuseppe Piazza) A rubbish collector and his donkey Teresa collect rubbish in downtown Castelbuono, in the Italian southern island of Sicily, February 17, 2007. The Sicilian town has swapped the refuse trucks with the humble working donkey, according to Mayor Mario Cicero, who says the animals are cheaper and emit less greenhouse gas than trucks. Picture taken February 17, 2007. REUTERS/Giuseppe Piazza (ITALY)
Vuilnisezel Op Sicilië is de ezel vroeger heel belangrijk geweest. De ezel hielp de Siciliaanse boeren bij het bewerken van hun akkerland. Maar met de komst van landbouwmachines werd de ezel overbodig en kwamen er steeds minder op het eiland voor. De overgebleven ezels werden gebruikt als toeristische attractie. Of om druiventrossen te vervoeren, voor het maken van wijn of druivensapjes. Langzaamaan hebben fokkers er voor gezorgd dat er meer ezels terugkwamen op het eiland. Voor die ezels heeft Mario Cicero, de burgemeester van het plaatsje Castelbuono, een nieuw klusje bedacht. Het vervoeren van vuilnis onder begeleiding van een heuse vuilnisman. Dat spaart geld uit, zegt Mario. En het is beter voor ons milieu als de wagens niet meer rijden. (foto: Reuters/Giuseppe Piazza) A rubbish collector and his donkey Teresa collect rubbish in downtown Castelbuono, in the Italian southern island of Sicily, February 17, 2007. The Sicilian town has swapped the refuse trucks with the humble working donkey, according to Mayor Mario Cicero, who says the animals are cheaper and emit less greenhouse gas than trucks. Picture taken February 17, 2007. REUTERS/Giuseppe Piazza (ITALY) REUTERS

Op Sicilië is de ezel vroeger heel belangrijk geweest. De ezel hielp de Siciliaanse boeren bij het bewerken van hun akkerland. Maar met de komst van landbouwmachines werd de ezel overbodig en kwamen er steeds minder op het eiland voor. De overgebleven ezels werden gebruikt als toeristische attractie. Of om druiventrossen te vervoeren, voor het maken van wijn of druivensapjes. Langzaamaan hebben fokkers er voor gezorgd dat er meer ezels terugkwamen op het eiland. Voor die ezels heeft Mario Cicero, de burgemeester van het plaatsje Castelbuono, een nieuw klusje bedacht. Het vervoeren van vuilnis onder begeleiding van een heuse vuilnisman. Dat spaart geld uit, zegt Mario. En het is beter voor ons milieu als de wagens niet meer rijden. (foto: Reuters/Giuseppe Piazza)