Televisie Voorkeur

De documentaire Land of Missing Children besteedt aandacht aan het Indiase stadje Siliguri dat als centrum van de internationale sekshandel fungeert. Ieder jaar worden tienduizenden jonge meisjes (foto) in India ontvoerd en doorverkocht voor prostitutie. Voor eenderde van de door de politie opgespoorde kinderen is het echter te laat. Zij zijn besmet met het hiv-virus. CNN, 20.00-20.30u. en herhaling op zaterdag 13.00u. en zondag 23.00u.

actualiteiten

Nova. Onder andere aandacht voor het nieuwe energiecertificaat dat maar niet van de grond komt en een gesprek met Sylvia Kristel over haar memoires en de woensdag overleden filmregisseur Fons Rademakers. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Dream commuters. Geholpen door de verbeterde communicatietechnologie en de goedkope vliegtickets trekken steeds meer Britse werknemers naar het vasteland, terwijl ze hun baan in Engeland aanhouden. BBC2, 20.00-20.30u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gesprekken met Marc-Marie Huijbregts, Twan Huys, Joost Zwagerman en Mart Smeets over het WK Allround, de kabinetsformatie, Jort Kelder versus Bram Moszkowicz én de traan van Maxima. Ned.3, 19.30-20.10u.

De leugen regeert. Onder meer aandacht voor de berichtgeving van het NOS-Journaal en het RTL-Nieuws over Uruzgan. Oud-correspondent in het Midden-Oosten Joris Luyendijk noemt die berichtgeving eenzijdig en gaat in discussie met Conny Mus (RTL) en Jeroen de Jager (NOS) die ‘embedded’ in Uruzgan waren. En aandacht voor de uiteenzetting afgelopen maandag van Bram Moszkowicz. Freelancejournalist Frènk van der Linden en Aart Zeeman (presentator NCRV’s Netwerk) beoordelen de kwesties. Ned.2, 21.20-22.00u.

Tv-show. Onder meer een terugblik van Ivo Niehe op zijn ontmoeting in 2000 met de woensdag overleden Fons Rademakers. Niehe had een uitvoerig gesprek met hem in zijn huizen in Rome en Collevechio. Ned.1, 22.00-23.00u.

Je zal het maar hebben: Afweer. Achtste deel in een elfdelige serie gesprekken. Wereldwijd zijn ongeveer veertig miljoen mensen besmet met het aidsvirus hiv en sterven er duizenden mensen aan aids. Dat hiv in veel gevallen een chronisch ziekte blijkt en veel impact heeft op je leven, vertellen Paul, Janice en Edwin. Uit hun verhalen blijkt dat op hiv in Nederland een enorm taboe rust. Ned.3, 21.55-22.30u.

Pauw & Witteman. VVD-fractievoorzitter Mark Rutte praat over de campagne voor de Statenverkiezingen en over het vooruitzicht om vier jaar in de oppositie te moeten zitten. Verder Herman Pleij, hoogleraar historische Nederlandse letterkunde,j over zijn nieuwste boek De eeuw van de zotheid, waarin hij uitlegt waarom de nar zo’n belangrijke functie vervulde in de zestiende eeuw. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Wildlife: Dagboek van een olifant. Natuurfilm waarin we een jaar lang het leven van olifantenweesjes volgen die opgevangen worden in een kliniek in Nairobi. We zien hun poging om het verlies van hun moeder te verwerken en hun inspanningen om weer terug te keren in de natuur. Olifantenweesjes worden vaak verstoten door de groep waarin ze verblijven. Meestal met dodelijke afloop. Ned.2, 19.55-20.25u.

Girls of the Playboy Mansion. Aflevering in een 15-delige serie over het dagelijks leven in het huis van Hugh Hefner, oprichter van Playboy. Voor het eerst krijgt de kijker toegang tot de droomwoning van de inmiddels 80-jarige bejaarde oprichter van het blootblad en wel door de ogen van de drie blondines die het dichtst bij hem staan. RTL5, 22.50-23.15u.

The grumpy guide to fashion. Over de wonderlijke wereld van modeontwerpers en -fanaten. Welke informatie over Chanel en Dior is noodzakelijk om je onder de fanaten staande te houden? BBC2, 23.00-23.30u.

Seconds from death: The sinking of HMS Coventy. Populair-wetenschappelijk magazine. Op 25 mei 1982 werd de torpedojager HMS Coventry aangevallen, een van ’s werelds modernste marineschepen. Dit was het hoogtepunt van de Falklandoorlog. National Geographic, 23.30-24.00u.

amusement

Jansen op jacht. Slot van een vierluik waarin cabaretier Dolf Jansen op dingen onderweg reageert. Vanavond komen cocaïne snuivende jeugd, een voedselbank en de nieuwe regering aan de orde.Ned.3, 20.25-21.05u.

Lama gezocht en gevonden. Rechtstreeks uit het Posttheater in Arnhem de finale tussen de drie overgebleven kandidaten die met 7000 anderen gesolliciteerd hebben naar een plaats bij het cabaretgezelschap. In het tweede deel van de uitzending wordt de winnaar van de zoektocht naar een nieuwe Lama bekendgemaakt. Ned.3, 21.05-21.55u. & 23.20-0.05u.

consument

In de knip. Aandacht voor de vraag of het loont om van energieleverancier te wisselen. Fikse besparingen worden beloofd, maar klopt dat eigenlijk wel? Verder andere woonvormen voor ouderen en een nieuwe veiling voor een goed doel. Ned.2, 19.25-19.55u.

sport

Eredivisie live: FC Utrecht - NEC. Rechtstreeks verslag van dezewedstrijd uit de eredivisie. Oud-trainer Willem van Hanegem analyseert de wedstrijd. RTL7, 20.30-22.30u. & Tien, 22.40-23.55u.