Mannendag

Wij vieren vandaag de ‘Dag van de Verdedigers van het Vaderland’. Vroeger heette dat de Dag van het Rode Leger, nu is het  vooral Mannendag. Voor mij betekent dat onbijt op bed, een kroon van goudpapier en vlijtig op school gemaakte kaartjes waarop Famke en Misja niet alleen mij, maar ook mijn vader en mijn opa die sneuvelde voor de muren van Stalingrad een

pobeda01.jpgWij vieren vandaag de ‘Dag van de Verdedigers van het Vaderland’. Vroeger heette dat de Dag van het Rode Leger, nu is het  vooral Mannendag. Voor mij betekent dat onbijt op bed, een kroon van goudpapier en vlijtig op school gemaakte kaartjes waarop Famke en Misja niet alleen mij, maar ook mijn vader en mijn opa die sneuvelde voor de muren van Stalingrad een puike ‘dag van de Verdedigers van het Vaderland’ wensen.

Vandaag mogen mannen alles doen wat ze willen zonder dat de vrouwen mopperen. Dus als ik nou een echte kerel was, zette ik het met mijn maten op een zuipen, vloeken en knokken. Maar ik heb last van een doorgebogen rug en vier het minder intensief dan vorig jaar.  (Zie ook hier en hier)

Toch een mooie traditie, Mannendag. In Nederland hebben wij niets, alleen die morsdode Vaderdag. Voor vrouwen die vinden dat hun kerels ook eens wat verdienen: stuur ze hier vandaan zo’n mooie e-card. (Je bent dan geen soldaat, maar wel een echte vent!) Of hier, als u meer voor traditioneel gaat.

    • Coen van Zwol