Lille wil United uit Champions League

LILLE. De algemeen directeur van de Franse voetbalclub Lille, Xavier Thuilot, heeft gisteren gesuggereerd dat Manchester United door de UEFA uit de Champions League moet worden gezet. Tijdens het duel dinsdag tussen beide ploegen braken ongeregeldheden uit bij het vak met Engelse fans. Thuilot verwees naar het lot van Feyenoord. Manchester United pleit op zijn beurt voor een straf voor Lille. Volgens de Engelsen schoten de veiligheidsmaatregelen rond de wedstrijd in Lens tekort. Verder diende Lille bij de UEFA een protest in tegen de Nederlandse scheidsrechter Erik Braamhaar. Ryan Giggs scoorde uit een vrije trap, terwijl Lille de muur nog aan het formeren was. Volgens Thuilot gaat het niet om de geldigheid van de goal, maar om het feit dat de arbiter Giggs zou hebben aangemoedigd de vrije bal snel te nemen en daarmee liet zien dat hij niet onpartijdig was.