Kritiekprijs voor Van Gogh Museum

AMSTERDAM, 23 febr. Internationale kunstcritici hebben de tentoonstelling Van Gogh tekenaar in het Van Gogh Museum in Amsterdam uitgeroepen tot de beste historische expositie van 2005/06. Dat heeft het museum gisteren bekendgemaakt. De tentoonstelling, samengesteld door het Van Gogh Museum en het Metropolitan Museum of Art in New York, gaf een representatief overzicht van ruim honderd stukken uit het getekende oeuvre van Vincent van Gogh. De prijs, waar geen geldbedrag aan is verbonden is afkomstig van de International Association of Art Critics en wordt woensdag uitgereikt. Met de tentoonstelling wilde het museum het bijzondere talent van Van Gogh als tekenaar benadrukken. De werken komen uit openbare en particuliere collecties uit de hele wereld en zijn door hun lichtgevoeligheid zelden of nooit te zien.