Gevulde bleekselderij

6 tot 8 stengels bleekselderij 200 g mascarpone circa 1 eetlepel vers citroensap 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel kappertjes, gehakt 1 eetlepel gesnipperde bieslook

Toen ik klein was, mocht ik mijn moeder vaak helpen met hapjes maken. Een van die hapjes was gevulde bleekselderij. Zij gebruikte ‘Kraft’s Cheez Whiz’ als vulling. Deze felgeel/oranje kaaspasta uit een potje was in die tijd razend populair en is het in Noord-Amerika misschien nog.

Ik heb er mijn twijfels over of het eigenlijk wel echt kaas was, maar de licht pittige smaak en de kleur deden je (in de verte) denken aan cheddar. Dat wilt zeggen, Canadese cheddar, want Canada produceert veel kaas en men is daar erg trots op. Helaas mogen ze er geen rauwe melk voor gebruiken, dat is wettelijk verboden.

In de loop der jaren is mijn smaak met sommige dingen veranderd, en ik betwijfel of ik ‘Cheez Whiz’ nog zo lekker zou vinden. Met deze vulling is dat heel anders. Bovendien is hij bijna net zo snel klaar als vulling uit een potje scheppen.

Snijd de stengels bleekselderij bij en was ze goed. Dep ze goed droog met keukenpapier of met een schone theedoek. Als de stengels nat zijn, zijn ze ook glad en blijft de vulling niet goed zitten.

Doe de mascarpone in een kom en schep er het citroensap, de mosterd, kappertjes en bieslook door.

Vul de stengels met de mascarponevulling en snijd de stengels dan in stukjes. U kunt de gevulde stukjes bleekselderij eerst een paar uur in de koelkast bewaren of meteen serveren.

Morgen: Penne con carciofi

    • Kim Maclean