Eend met vier poten

Eend met vier poten Twee weken geleden werd Stumpy geboren, op de eendenboerderij in New Forest, Hampshire, Engeland. Toen de eigenaresse Stumpy oppakte en omdraaide om te kijken of het een jongetje of een meisje was, werd zij met stomheid geslagen; Stumpy bleek vier poten te hebben. Nu denk je vast, Stumpy zal wel vaart maken. Het zal lijken of hij een motortje op zijn rug heeft. Dat wordt het hardst rennende eendje ooit met die vier poten. Maar tot nu toe rent Stumpy alleen met zijn voorste twee poten. Zijn achterste poten waggelen mee en helpen Stumpy om in balans te blijven. (foto: AP/Barry Batchelor) Waarom gebruikt Stumpy zijn achterste poten niet? Stuur jouw antwoord naar kinderpagina@nrc.nl Stumpy, a four-legged duckling at Warrawee Duck Farm, Copythorne, Hampshire, England, Saturday Feb. 17, 2007. A rare mutation has left the bird with two legs behind the usual two. (AP Photo/PA, Barry Batchelor) Associated Press

Twee weken geleden werd Stumpy geboren, op de eendenboerderij in New Forest, Hampshire, Engeland. Toen de eigenaresse Stumpy oppakte en omdraaide om te kijken of het een jongetje of een meisje was, werd zij met stomheid geslagen; Stumpy bleek vier poten te hebben. Nu denk je vast, Stumpy zal wel vaart maken. Het zal lijken of hij een motortje op zijn rug heeft. Dat wordt het hardst rennende eendje ooit met die vier poten. Maar tot nu toe rent Stumpy alleen met zijn voorste twee poten. Zijn achterste poten waggelen mee en helpen Stumpy om in balans te blijven. (foto: AP/Barry Batchelor)

Waarom gebruikt Stumpy zijn achterste poten niet? Stuur jouw antwoord naar kinderpagina@nrc.nl