Een kiwi vliegt niet

Een kiwi vliegt niet Mijn familie en ik wonen in Wanganui, Nieuw Zeeland. We zijn er al een dik half jaar. Het is er niet zo anders als in Nederland. Ze spreken hier wel Engels. Ik zal even iets over het land vertellen. Nieuw Zeeland is 8 keer groter dan Nederland, maar er leven maar 4 miljoen mensen. De huizen hebben meestal maar een verdieping, dat komt omdat hier vaak aardbevingen kunnen komen. De tijd en seizoenen zijn hier net andersom. Ik ben in november jarig. In Nederland is dat in de herfst maar hier is het dan lente! Het is ook zo dat wanneer het in Nederland 8 uur s’ochtends is, het hier 8 uur s’avonds is. Nieuw Zeeland heeft twee grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland en een klein eilandje dat het Stewart-eiland heet. Ik woon op het Noordereiland en heb al heel veel gezien. In de afgelopen zomervakantie (in januari) ben ik naar het Zuidereiland geweest om rond te trekken in een camper. Hier hebben we dolfijnen gezien en gletsjers. Mijn papa was hier al een keer geweest. Op het Noordereiland ben ik naar Cape Reinga geweest, dat is het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland. Ik heb geisers gezien, dat zijn bronnen die water spuiten. Ik ben ook in een echte grot geweest en heb daar glowworms gezien. Dat zijn een soort wormen die aan de wanden van de grot hangen en die licht geven. Als je buiten speelt in de zomer moet je altijd een pet op en zonnebrand op doen. Dat komt doordat Nieuw Zeeland erg dicht bij de evenaar ligt en door het gat in de ozonlaag. Je hebt hier heel veel bijzondere vogels en dieren. De kiwi, een vogel die niet kan vliegen, is het symbool van Nieuw Zeeland. Je hebt ook dolfijnen. Dusky dolfijnen en Hector dolfijnen komen alleen maar in Nieuw Zeeland voor. Nieuw Zeeland heeft eigelijk geen koning of koningin hoewel koningin Elizabeth wel op de munten van Nieuw Zeeland staat. Ik vind Nieuw Zeeland supermooi en als ik groot ben wil ik er nog een keer naar toe voor vakantie! Verslag uit Nieuw-Zeeland, door Bernou Fikkers, 9 jaar, uit Wanganui Een kiwi vliegt niet Mijn familie en ik wonen in Wanganui, Nieuw Zeeland. We zijn er al een dik half jaar. Het is er niet zo anders als in Nederland. Ze spreken hier wel Engels. Ik zal even iets over het land vertellen. Nieuw Zeeland is 8 keer groter dan Nederland, maar er leven maar 4 miljoen mensen. De huizen hebben meestal maar een verdieping, dat komt omdat hier vaak aardbevingen kunnen komen. De tijd en seizoenen zijn hier net andersom. Ik ben in november jarig. In Nederland is dat in de herfst maar hier is het dan lente! Het is ook zo dat wanneer het in Nederland 8 uur s’ochtends is, het hier 8 uur s’avonds is. Nieuw Zeeland heeft twee grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland en een klein eilandje dat het Stewart-eiland heet. Ik woon op het Noordereiland en heb al heel veel gezien. In de afgelopen zomervakantie (in januari) ben ik naar het Zuidereiland geweest om rond te trekken in een camper. Hier hebben we dolfijnen gezien en gletsjers. Mijn papa was hier al een keer geweest. Op het Noordereiland ben ik naar Cape Reinga geweest, dat is het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland. Ik heb geisers gezien, dat zijn bronnen die water spuiten. Ik ben ook in een echte grot geweest en heb daar glowworms gezien. Dat zijn een soort wormen die aan de wanden van de grot hangen en die licht geven. Als je buiten speelt in de zomer moet je altijd een pet op en zonnebrand op doen. Dat komt doordat Nieuw Zeeland erg dicht bij de evenaar ligt en door het gat in de ozonlaag. Je hebt hier heel veel bijzondere vogels en dieren. De kiwi, een vogel die niet kan vliegen, is het symbool van Nieuw Zeeland. Je hebt ook dolfijnen. Dusky dolfijnen en Hector dolfijnen komen alleen maar in Nieuw Zeeland voor. Nieuw Zeeland heeft eigelijk geen koning of koningin hoewel koningin Elizabeth wel op de munten van Nieuw Zeeland staat. Ik vind Nieuw Zeeland supermooi en als ik groot ben wil ik er nog een keer naar toe voor vakantie! Verslag uit Nieuw-Zeeland, door Bernou Fikkers, 9 jaar, uit Wanganui

Mijn familie en ik wonen in Wanganui, Nieuw Zeeland. We zijn er al een dik half jaar. Het is er niet zo anders als in Nederland. Ze spreken hier wel Engels. Ik zal even iets over het land vertellen.

Nieuw Zeeland is 8 keer groter dan Nederland, maar er leven maar 4 miljoen mensen. De huizen hebben meestal maar een verdieping, dat komt omdat hier vaak aardbevingen kunnen komen. De tijd en seizoenen zijn hier net andersom. Ik ben in november jarig. In Nederland is dat in de herfst maar hier is het dan lente! Het is ook zo dat wanneer het in Nederland 8 uur s’ochtends is, het hier 8 uur s’avonds is.

Nieuw Zeeland heeft twee grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland en een klein eilandje dat het Stewart-eiland heet. Ik woon op het Noordereiland en heb al heel veel gezien. In de afgelopen zomervakantie (in januari) ben ik naar het Zuidereiland geweest om rond te trekken in een camper. Hier hebben we dolfijnen gezien en gletsjers. Mijn papa was hier al een keer geweest. Op het Noordereiland ben ik naar Cape Reinga geweest, dat is het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland. Ik heb geisers gezien, dat zijn bronnen die water spuiten. Ik ben ook in een echte grot geweest en heb daar glowworms gezien. Dat zijn een soort wormen die aan de wanden van de grot hangen en die licht geven. Als je buiten speelt in de zomer moet je altijd een pet op en zonnebrand op doen. Dat komt doordat Nieuw Zeeland erg dicht bij de evenaar ligt en door het gat in de ozonlaag. Je hebt hier heel veel bijzondere vogels en dieren. De kiwi, een vogel die niet kan vliegen, is het symbool van Nieuw Zeeland. Je hebt ook dolfijnen. Dusky dolfijnen en Hector dolfijnen komen alleen maar in Nieuw Zeeland voor. Nieuw Zeeland heeft eigelijk geen koning of koningin hoewel koningin Elizabeth wel op de munten van Nieuw Zeeland staat. Ik vind Nieuw Zeeland supermooi en als ik groot ben wil ik er nog een keer naar toe voor vakantie!

Verslag uit Nieuw-Zeeland, door Bernou Fikkers, 9 jaar, uit Wanganui