Echte liefde

De trein naar Londen. A commuter walks to board a train at Kings Cross station in central London January 2, 2006. British rail passengers face higher ticket prices on Monday as above inflation increases announced last month come into effect. REUTERS/Paul Hackett
De trein naar Londen. A commuter walks to board a train at Kings Cross station in central London January 2, 2006. British rail passengers face higher ticket prices on Monday as above inflation increases announced last month come into effect. REUTERS/Paul Hackett REUTERS

Judith O’Reilly houdt van haar man en haar man houdt van Northumberland. Uit liefde voor hem en na tien jaar ruzie verhuist O’Reilly uit haar geliefde Londen naar het noordelijkste gebied van Engeland. O’Reilly vindt het vreselijk in het noorden. Ironisch genoeg brengt O’Reilly’s man wegens zijn werk het grootste deel van zijn tijd door in het door haar zo gemiste Londen. Zij zit thuis, in een eeuwige verbouwing, met een baby, een peuter en een kleuter. Ze voelt zich ongelukkig („Als je kon schreeuwen op internet zou ik het doen”) en begint in november 2006 een weblog onder de titel Wife in the North. Op haar weblog doet ze verslag van wat haar overkomt en van haar gevoelens. „Ik haatte mijn man, mezelf en mijn kinderen”, schrijft Judith O’Reilly op 9 november 2006. De weblog is zo’n succes dat uitgeverij Viking Penguin O’Reilly een voorschot van 70.000 pond betaalt om het als boek uit te geven.

Zie voor haar impressies: www.wifeinthenorth.com