6 redenen om uit te gaan

Restaurant Chocolat

Breda, Torenstraat 9Telefoon (076) 533 59 75Keuken open 12.00-15.30 18.00-22.00, zo geslotenInternationaal, gemiddelde prijs 3-gangen à la carte 34,50 euro Hip

Lunchen en dineren op het terras is een feestje op de binnenplaats van restaurant Chocolat. Het interieur is donkerbruin als chocolade, maar wel strak en modern. Op de kaart staan een salade met Sint Jakobsvruchten – daar lik je je vingers bij af – en carpaccio van rosbief met een truffeldressing. De jonge bediening is attent, vriendelijk en behulpzaam, Bredase gastvrijheid ten top!

goed |Gisteren geluncht in Chocolat. Heerlijk gegeten. Tafeltjes staan alleen een beetje te dicht bij elkaar. Kan waarschijnlijk ook niet anders, het is maar een kleine ruimte. Bediening kon wat beter; jong en niet alles overziend. (07-12-2006 L. K. te Gilze)

uitstekend |Gisteren heerlijk gegeten bij Chocolat. De keuze was gevallen op een surprise menu en dat was inderdaad zeer afwisselend. Het begon al met de amuse van het huis, die heerlijk was. Het overige eten overtrof mijn stoutste dromen en was het geld meer dan waard. (15-10-2006 K. de B. te Amsterdam)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 FEEST

Bestemming Oerol in Paradiso

Amsterdam: Paradiso. Zaterdag 10.00-04.00u. Entree: 15 euro (8 euro na 23.30u) + lidm. Inl: www.oerol.nl

Terschellings Oerol geeft de aftrap voor het festival met een groot feest in Paradiso onder de titel Bestemming Oerol. Elk jaar organiseert de festivalorganisatie een feest voor haar medewerkers, vrienden en andere Oerolliefhebbers. De avond wordt geopend door de Oeroldocumentaire van Willem Wits. Bekende festivalacts als Luie Hond, Das Aldi Combo en dj-collectief Swoolish geven acte de présence. Ook zijn er theaterperformances van PIPS:lab, Warner en Consorten en Babok en een filmvoorproefje van Théatre du Centaure.

3 FILMFESTIVAL

Filmfestival Wellicht

Utrecht: Louis Hartlooper Complex. Zondag 13.30u. Entree: 7 euro. Res. noodzakelijk: 030-2320340. Inl: www.mayday-mayday.nl

Het nieuwe filmfestival Wellicht toont films over de zin en onzin van ziek zijn. In samenwerking met Stichting Mayday presenteert het Louis Hartlooper Complex iedere laatste zondag van de maand een themafilm in het kader van dit onderwerp. De films worden kort ingeleid door een deskundige en na de film is er gelegenheid om na te praten met een drankje in ‘Das Kabinett des Doktor Caligari'’. Tijdens de eerste editie wordt het Zweedse drama As It Is In Heaven (Kay Pollak, 2004) vertoond.

4 THEATER

Operator van Urban Myth

Rotterdam: Lantaren-Venster. Zaterdag 20.30u. Entree: 11/9 euro. Inl: 010-2772277; www.urbanmyth.nl

In Operator van Urban Myth bepaal jij, samen met de rest van het publiek, hoe de voorstelling verloopt. De hoofdpersoon is namelijk nogal verloren. Voelt dat goed, invloed uitoefenen op een ander of vind je dat de ander vooral zelf moet uitzoeken wat hij doet? En hoe beïnvloedbaar is de hoofdpersoon in een wereld van hypes, mediageweld en technologisch vernuft? Operator is geïnspireerd door het boek The Tipping Point van Malcolm Gladwell (The New Yorker).

5 LITERATUUR

Jarige boekhandel

Groningen: Athena’s Boekhandel, Oude Kijk in 't Jatstraat 42. Zaterdag 16.00-18.00u. Inl: www.athenas.nl

Op zaterdag wordt het 25-jarig bestaan van Athena’s Boekhandel gevierd. Rutger Kopland opent tijdens deze middag een expositie van portretten van een aantal schrijvers die eerder in de Boekhandel hebben opgetreden. Daarnaast lezen de jonge dichters Tsead Bruinja, Vrouwkje Tuinman, Anneke Claus en Pim te Bokkel voor uit eigen werk. Coen Peppelenbos interviewt de dichters. Na afloop is er wijn met een hapje.

6 DANCE

Dancefestival Flockers

Nijmegen: Gelredome. Zaterdag 21.00u-07.00u. Kaarten: 35 euro (ex. fee). Inl: www.partyflock.nl

De dancesite Partyflock.nl bestaat vijf jaar en daarom organiseert Partyflock met danceclub The Matrixx en Q-dance het indoor dancefeest Flockers in het Gelredome. Om meerdere muziekstijlen onder één stadiondak te kunnen bieden, wordt het Gelredome voor het eerst in de geschiedenis in tweeën gedeeld: één area voor de ‘hardere’ stijlen en de andere area voor de meer ‘softere’ stijlen binnen de dance.