Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

`Ziekenhuizen VS slecht voor veteranen Irak en Afghanistan`

Washington. De regering-Bush laat onderzoek doen naar de verzorging van Amerikaanse militairen die gewond terugkomen uit Irak en Afghanistan, na zware kritiek van politici en de media. Volgens het dagblad The Washington Post kampt het militaire Walter Reed ziekenhuis in Washington, waar circa zevenhonderd veteranen worden verzorgd, met ernstig achterstallig onderhoud. Ziekenzalen zouden zijn beschimmeld, er lopen kakkerlakken en knaagdieren rond, de lift is kapot en sneeuw voor het gebouw wordt niet geruimd, waardoor patiënten die slecht ter been zijn niet naar buiten kunnen. Het Witte Huis heeft de verantwoordelijken gevraagd de situatie verbeteren. Het stelt ook een onderzoek in naar het ziekenhuis, en naar een marinehospitaal in Maryland, dat volgens twee Democratische senators eveneens in zeer slechte toestand verkeert.