Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Oorlog

Wielerronde Eneco Tour gaat toch door

RIJSWIJK. De Eneco Tour, een wielerronde door Nederland en België van de ProTour, gaat toch door. In de VOF die de licentie beheert neemt oud-renner Bart Voskamp de plaats in van Henk van Mulukom. Voskamp zal de wedstrijd organiseren in samenwerking met de Belg Rob Discart. De wijziging is het gevolg van een geslaagde bemiddelingspoging van oud rondedirecteur van de Eneco Tour Paul Nouwen die na een reeks conflicten en rechtszaken tussen de Nederlandse en Belgische organisatoren moest bemiddelen. Hoofdsponsor Eneco eiste het aftreden van Van Mulukom die volgens het energiebedrijf de belangen van de etappekoers had geschaad. De Eneco Tour duurt van 21 tot en met 29 augustus.