UEFA onderzoekt gedrag Van Bommel, Lille beklaagt zich

MADRID. De Europese voetbalbond UEFA stelt een onderzoek in naar het wangedrag van Mark van Bommel in de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Bayern München (3-2). De Nederlandse middenvelder maakte dinsdagavond na zijn doelpunt, het tweede van Bayern, obscene gebaren naar het publiek in stadion Santiago Bernabéu en riskeert een schorsing bij de return. Van Bommel, die eerder bij Reals aartsrivaal Barcelona speelde, excuseerde zich na afloop bij de Real-spelers Raúl en Ruud van Nistelrooy en bij de Spaanse fans. ”Het is niet goed wat ik heb gedaan. Het gebeurde in een flits. Ik was heel blij met mijn doelpunt en toen kwamen even de emoties los. Door mijn verleden liggen de wedstrijden tegen Real Madrid nog een beetje gevoelig. Ik heb niets tegen de fans, maar wel iets tegen sommige Real-spelers.” De clubleiding van `De Koninklijke` sprak van een ”ontoelaatbare actie” en zegt te vertrouwen op passende maatregelen van de UEFA, die dinsdag ook een klacht kreeg van Lille over scheidsrechter Eric Braamhaar. De Nederlandse leidsman stond toe dat Ryan Giggs een vrije trap snel nam en de winnende 1-0 voor Manchester United maakte in het Champions League-duel. De Franse ploeg dreigde in eerste instantie het duel niet uit te spelen, maar kwam daar op terug. Wel diende de club na afloop een officieel protest in.