Televisie Voorkeur

In het programma Dorus, 35 jaar later een kortere versie van de film die Tom Manders jr. in 1980 over zijn vader maakte. Maandag 26 februari is het 35 jaar geleden dat Tom Manders, bekend van zijn creatie Dorus, overleed. Op deze foto uit 1967 staat hij met Peter de Jong (links) en Karel de Rooij, het latere duo Mini & Maxi. Morgen, Ned.2, 17.35-18.35u.
In het programma Dorus, 35 jaar later een kortere versie van de film die Tom Manders jr. in 1980 over zijn vader maakte. Maandag 26 februari is het 35 jaar geleden dat Tom Manders, bekend van zijn creatie Dorus, overleed. Op deze foto uit 1967 staat hij met Peter de Jong (links) en Karel de Rooij, het latere duo Mini & Maxi. Morgen, Ned.2, 17.35-18.35u.

actualiteiten

Een vandaag. Rechtstreeks uit de Ridderzaal praat Jan Peter Balkenende over de formatie en over zijn nieuwe kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie. Verder een reportage waarin twee nieuwe ministers op hun eerste werkdag worden gevolgd: Eimert van Middelkoop (Defensie) en Gerda Verburg (Landbouw). Ook de uitslag van een enquête onder kijkers over de betrouwbaarste ministers in het nieuwe kabinet. Ned.1, 18.20-18.50u.

Presentatie kabinet-Balkenende IV. De presentatoren Ferry Mingelen en Paul Witteman praten in de Ridderzaal met de nieuwe bewindslieden over hun beleidsterreinen en over hun plannen voor de toekomst. Ned.2, 20.30-22.00u. en www.politiek24.nl.

Nova. Aandacht voor de nieuwe bewindslieden in het vierde kabinet- Balkenende met de nieuwe ministers Camiel Eurlings (Verkeer), Eimert van Middelkoop (Defensie) en Ella Vogelaar (Integratie en Wijkverbetering). Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Inside 9/11: Osama rising. De Sovjetinvasie van Afghanistan in 1979 maakte van radicale moslims soldaten die bereid waren te sterven voor hun geloof. National Geographic, 21.30-22.30u.

The mafia: Mafia, what mafia? De maffia floreerde totdat de misdaadorganisatie besloot in de heroïnehandel te stappen. De autoriteiten zetten vanaf dat moment een ongekend harde bestrijdingscampagne in. National Geographic, 22.30-23.30u.

Die story: Der Physiker der Mullahs. Herhaling uit januari van de documentaire over de geschiedenis van het Iraans atoomprogramma en de rol van de Pakistaanse metallurg dr. ir. Abdul Qadeer Khan. Khan studeerde en werkte in Nederland en kwam in bezit van cruciale informatie over de werking van ultracentrifuges en het verrijken van uranium. Khan verkocht zijn informatie aan o.a. Noord-Korea en Iran. ARD, 23.45-0.30u.

praatprogramma

Max & Martine. Gast is zangeres Astrid Nijgh, bekend van de hit Ik doe wat ik doe. Verder aanwezig lesbische laatbloeiers. Zij waren eerst getrouwd en hebben kinderen maar vallen nu op vrouwen. Ned.2, 17.35-18.25u.

Pauw & Witteman. Te gast is onder anderen de nieuwe minister van Onderwijs, Ronald Plasterk. Ook een optreden van Corinne Bailey Rae, bekend van het nummer Put your records on. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Rick Stein’s food heroes: Another helping. Culinair magazine waarin Rick Stein in Newlyn Bay in Cornwall gaat vissen op sardines. Ook bezoekt hij het Abergavenny Food Festival. BBC2, 20.30-21.00u.

Adoptie. Aflevering in een serie over het lief en leed van twee gezinnen. Het ene bereidt adoptie voor, geadopteerden uit de andere familie keren terug naar hun roots. België 1, 20.40-21.10u.

Rare streken: De panda’s van Qinling. Het gaat niet goed met de panda’s. Eén op de tien dieren leeft in gevangenschap, meestal in dierentuinen. Fokprogramma’s verlopen moeizaam en ook in de natuur staan de beren onder druk doordat hun natuurlijke biotoop steeds zeldzamer wordt. België 2, 20.50-21.45u.

Did they pay off their mortgage in two years? Aflevering in een serie waarin mensen proberen hun hypotheek binnen twee jaar af te lossen. Andrew Lloyd en Jean McGrath leven fors boven hun stand en besluiten orde op zaken te stellen. BBC2, 21.00-22.00u.

Koppen justitie. Reportage over de techniek van ‘forensic facial imaging’ en hoe een gelaatsreconstructie in zijn werk gaat. De bedoeling is om met klei een echt hoofd te boetseren op basis van de schedel van een in verregaande staat van ontbinding verkerend lijk. België 1, 21.10-21.45u.

Dossier 2300: Travestie andersom. Reportage over een groep vrouwen die zich in mannenkleren hult en een act opvoert. Deze vorm van travestie is minder gebruikelijk dan de vorm waarin die zich meestal manifesteert: mannen in vrouwenkleding. De travestieten in Club Casanova zijn stoer, goeduitziend, behaard en vrouw. RTL4, 22.55-23.55u.

Seconds from death: Death at the airshow. Bij een vliegshow in Gloucestershire raakten twee toestellen elkaar voor de ogen van het publiek en stortten in een grote vuurbal neer. National Geographic, 23.30-24.00u.

sport

Voetbal. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd voor de UEFA Cup tussen AZ en Fenerbahçe. Na deze wedstrijd volgt het verslag van Ajax tegen Werder Bremen. Met nabeschouwingen en samenvattingen van de andere gespeelde wedstrijden. Ned.3, 18.40-23.10u. en www.nosstudiosport.nl.