Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Jeugdfilm

Televisie Overige films

Head over Heels (Mark Waters, 2001, VS). Mengsel van romantische komedie en thriller knipoogt naar Hitchcocks Rear Window. Monica Potter valt tegen wil en dank voor overbuurman Freddie Prinz jr., ook al denkt ze dat ze hem een moord heeft zien plegen. Net5, 20.30-22.05u.

The Longest Day (Ken Annakin, Andrew Marton & Bernhard Wicki, 1962, VS). Vermaarde, door Darryl F. Zanuck geproduceerde oorlogsfilm reconstrueert landing van de geallieerden in Normandië. All-starcast: John Wayne, Robert Mitchum, Henry Fonda, Robert Ryan, Rod Steiger etc. RTL7, 20.30-23.40u.

The Hand That Rocks theCradle (Curtis Hanson, 1992, VS). Mechanische thriller appelleert aan basale instincten in de Amerikaanse gezinsmythologie. Kindermeisje Rebecca De Mornay terroriseert een gelukkig doorsneegezinnetje. Net5, 22.05-0.05u.

Erik of het klein insectenboek (5 & 6) (Gidi van Liempd, 2004, Ned./België). Zesdelige tv-versie van even vakkundige als brave kinderfilm naar de allegorische novelle van Godfried Bomans. Met acteurs in verbluffende kostuums van Rien Bekkers. Geschikt voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Morgen, 10.05-10.53u.

Les temps qui changent (André Téchiné, 2004, Fr). Gérard Depardieu en Catherine Deneuve proberen hun eerste liefde te laten herleven. De lichamen van de geliefden zijn niet meer zo onbezonnen als vroeger. Nu zweten zij en torsen zij een leven mee. Morgen, TV5, 14.25-16.15u.

Falkehjerte / Valkenhart (Lars Hesselholdt, 1999, Den.). Publiekslieveling van Cinekid 1999 volgt het patroon van de Scandinavische jeugdfilm, waarin een geestelijk verwaarloosd kind een eigen wereld creëert en een avontuur beleeft. Meisje belandt op magische wijze in Zuid-Italië. Morgen, Ned.3, 15.25-16.43u.