Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Soapopera Moszkowicz in overleg gedirigeerd? 1

De benauwende klaagzang van Bram Moszkowicz was vooral tegen hoofdredacteur Kelder van Quote en de uitspraak van de rechter in kort geding gericht. Dankzij die uitspraak kan de raadsman nu met opgeheven hoofd het slagveld verlaten. De rechterlijke macht vindt het immers goed dat hij uitgemaakt wordt voor maffiavriend en maakte daarmee zijn positie als verdediger van Holleeder onhoudbaar. Je zou haast gaan denken dat de soapopera door Moszkowicz en Holleeder in gezamenlijk overleg is gedirigeerd. Moszkowicz heeft de eer aan zichzelf kunnen houden en Holleeder staat straks in de beklaagdenbank als een stakker die door de publieke opinie al is veroordeeld en vlak voor zijn proces ook nog eens door zijn advocaat, vriend en vertrouwensman in de steek is gelaten. De vrijspraak lonkt.