Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Rik Meijers

Rik Meijers Rik Meijers’ meer dan levensgroot geschilderde figuren zijn lowlifes, freaks. Het zijn onbegrepenen, verstotenen, een wezenloze blik in de ogen, bierglas en peuk in de hand. Alsof ze zojuist het nachtcafé zijn uitgeveegd. Onder de titel Doe dat niet meer is een overzicht van Meijers’ werk te zien. Zijn schilderijen zijn grimmig en grof. Verf, lak, glasscherven, vogelzaad, pek en veren zijn op het linnen vermengd tot een groezelige, dikke brij met kralen en kurken erin. T/m 11 mrt Museum Het Domein, Kapittelstraat 6, Sittard. Inl: www.hetdomein.nl, 046-4513460 Rik Meijers - Van de plaats die de wereld is (2005) 195 x 265 cm, diverse materialen op linnen FOTO: Museum Het Domein
Rik Meijers Rik Meijers’ meer dan levensgroot geschilderde figuren zijn lowlifes, freaks. Het zijn onbegrepenen, verstotenen, een wezenloze blik in de ogen, bierglas en peuk in de hand. Alsof ze zojuist het nachtcafé zijn uitgeveegd. Onder de titel Doe dat niet meer is een overzicht van Meijers’ werk te zien. Zijn schilderijen zijn grimmig en grof. Verf, lak, glasscherven, vogelzaad, pek en veren zijn op het linnen vermengd tot een groezelige, dikke brij met kralen en kurken erin. T/m 11 mrt Museum Het Domein, Kapittelstraat 6, Sittard. Inl: www.hetdomein.nl, 046-4513460 Rik Meijers - Van de plaats die de wereld is (2005) 195 x 265 cm, diverse materialen op linnen FOTO: Museum Het Domein

Rik Meijers’ meer dan levensgroot geschilderde figuren zijn lowlifes, freaks. Het zijn onbegrepenen, verstotenen, een wezenloze blik in de ogen, bierglas en peuk in de hand. Alsof ze zojuist het nachtcafé zijn uitgeveegd. Onder de titel Doe dat niet meer is een overzicht van Meijers’ werk te zien. Zijn schilderijen zijn grimmig en grof. Verf, lak, glasscherven, vogelzaad, pek en veren zijn op het linnen vermengd tot een groezelige, dikke brij met kralen en kurken erin.

T/m 11 mrt Museum Het Domein, Kapittelstraat 6, Sittard. Inl: www.hetdomein.nl, 046-4513460