President Gambia: ik kan aids genezen

Banjul. ”Ik kan aids genezen, en dat zal ik doen ook.” De flamboyante Gambiaanse president Yahya Jammeh (42) heeft voor onrust gezorgd onder aidswetenschappers met zijn bewering dat hij de remedie heeft tegen hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Zijn wondermiddel bestaat onder meer uit een geel, bittersmakend drankje gevolgd door twee bananen. De patiënt moet stoppen met eventuele andere medicatie. ”Ik wil geen complicaties”, zegt de president. De laatste zes persberichten op de regeringswebsite van Gambia zijn gewijd aan de aidsbehandeling van de president, die zelfs bloedmonsters naar een ziekenhuis opstuurde in een poging zijn gelijk te bewijzen. Jammehs gedrag roept de Zuid-Afrikaanse minister van Volksgezondheid Tshabalala-Msimang in herinnering. Zij beveelt een dieet aan van knoflook, citroensap en `Afrikaanse` aardappel tegen aids.

Bekijk Jammehs `aidsremedie` op www.statehouse.gm