Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Oplichtster moet Kankerfonds betalen

Assen. Een frauderende medewerker van KWF Kankerbestrijding moet de stichting 195.000 euro terugbetalen. Dat besliste de rechtbank in Assen gisteren. De vrouw lichtte de Kankerbestrijding voor 160.000 euro op. Daarnaast draait ze op voor de kosten (35.000 euro) die de instelling in de zaak gemaakt heeft. De vrouw, die al jaren werkte voor KWF Kankerbestrijding in de regio Groningen-Drenthe, werd afgelopen zomer betrapt op het achterhouden van opgehaald geld. Later dit jaar moet ze zich nog verantwoorden voor de strafrechter.