nrc.nl/blogs

NRC.NL/BLOGS Balkende IV. Ed van Thijn en Jan Vis leveren vandaag de laatste bijdragen aan de weblog Kabinetsformatie. Tussen de bekendmaking van de nieuwe ploeg en de beëdiging met foto op het bordes is er nog de eerste formele samenkomst. Ed van Thijn geeft de bewindslieden een tip: „Nieuw aantredende ministers moeten zich er goed van bewust zijn dat ze zich op dit onbewaakte moment niet voor voldongen feiten laten plaatsen waar ze nog jaren last van zullen hebben. Ook in dit vakgebied schuilt het venijn soms in de kleine letters.” Jan Vis vindt het jammer dat Ahmed Aboutaleb niet bij de bordesscène aanwezig is. „Een ministerschap zou duidelijk maken dat de formateur het mooie motto ‘Samen werken, samen leven’ ook op zijn eigen niveau serieus neemt. Nu mag Aboutaleb alleen maar in de Trêveszaal komen als hij geroepen wordt, omdat zijn eigen punten als staatssecretaris van Sociale Zaken aan de orde komen. Een historische vergissing? Ik ben bang van wel. Aboutaleb op het bordes zou een belangrijk signaal zijn geweest. De kans is klein dat zich in de naaste toekomst weer eens zo’n mogelijkheid voordoet.” www.nrc.nl/kabinetsformatie
NRC.NL/BLOGS Balkende IV. Ed van Thijn en Jan Vis leveren vandaag de laatste bijdragen aan de weblog Kabinetsformatie. Tussen de bekendmaking van de nieuwe ploeg en de beëdiging met foto op het bordes is er nog de eerste formele samenkomst. Ed van Thijn geeft de bewindslieden een tip: „Nieuw aantredende ministers moeten zich er goed van bewust zijn dat ze zich op dit onbewaakte moment niet voor voldongen feiten laten plaatsen waar ze nog jaren last van zullen hebben. Ook in dit vakgebied schuilt het venijn soms in de kleine letters.” Jan Vis vindt het jammer dat Ahmed Aboutaleb niet bij de bordesscène aanwezig is. „Een ministerschap zou duidelijk maken dat de formateur het mooie motto ‘Samen werken, samen leven’ ook op zijn eigen niveau serieus neemt. Nu mag Aboutaleb alleen maar in de Trêveszaal komen als hij geroepen wordt, omdat zijn eigen punten als staatssecretaris van Sociale Zaken aan de orde komen. Een historische vergissing? Ik ben bang van wel. Aboutaleb op het bordes zou een belangrijk signaal zijn geweest. De kans is klein dat zich in de naaste toekomst weer eens zo’n mogelijkheid voordoet.” www.nrc.nl/kabinetsformatie

Balkende IV. Ed van Thijn en Jan Vis leveren vandaag de laatste bijdragen aan de weblog Kabinetsformatie. Tussen de bekendmaking van de nieuwe ploeg en de beëdiging met foto op het bordes is er nog de eerste formele samenkomst. Ed van Thijn geeft de bewindslieden een tip: „Nieuw aantredende ministers moeten zich er goed van bewust zijn dat ze zich op dit onbewaakte moment niet voor voldongen feiten laten plaatsen waar ze nog jaren last van zullen hebben. Ook in dit vakgebied schuilt het venijn soms in de kleine letters.” Jan Vis vindt het jammer dat Ahmed Aboutaleb niet bij de bordesscène aanwezig is. „Een ministerschap zou duidelijk maken dat de formateur het mooie motto ‘Samen werken, samen leven’ ook op zijn eigen niveau serieus neemt. Nu mag Aboutaleb alleen maar in de Trêveszaal komen als hij geroepen wordt, omdat zijn eigen punten als staatssecretaris van Sociale Zaken aan de orde komen. Een historische vergissing? Ik ben bang van wel. Aboutaleb op het bordes zou een belangrijk signaal zijn geweest. De kans is klein dat zich in de naaste toekomst weer eens zo’n mogelijkheid voordoet.”

www.nrc.nl/kabinetsformatie

Xs4all. Marie-José Klaver schrijft over de rechtszaak die internetaanbieder Xs4all van de Nederlandse staat heeft verloren over de kosten van aftappen. „Xs4all vindt dat niet providers, maar de overheid het aftappen van internetverkeer van verdachten moet betalen. De rechter stelde Xs4all niet in het gelijk, maar gaf wel toe dat de winstgevendheid van het bedrijf door de wetgeving in enige mate wordt aangetast.”

www.nrc.nl/klaver