Nicolaes Berchem

Nicolaes Berchem Een van de grootste Italianisanten van de zeventiende eeuw, schilder Nicolaes Berchem (1621/22-1683), heeft hoogstwaarschijnlijk nooit voet gezet in Italië. Toch hebben veel van zijn schilderijen een uitgesproken on-Nederlandse karakter. Glooiend terrein met ruïnes en hoge heuvels, bevolkt door veedrijvers en herders met een gouden zuidelijk avondlicht. Het Frans Halsmuseum toont zo’n vijftig tekeningen en prenten. Nicolaes Berchem ; in het licht van Italië t/m 15 april Frans Hals Museum, Groot-Heiligland 62, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u. Nicolaes Berchem : Winterlandschap Zürich (1652) Collectie Betty & David M. Koetser
Nicolaes Berchem Een van de grootste Italianisanten van de zeventiende eeuw, schilder Nicolaes Berchem (1621/22-1683), heeft hoogstwaarschijnlijk nooit voet gezet in Italië. Toch hebben veel van zijn schilderijen een uitgesproken on-Nederlandse karakter. Glooiend terrein met ruïnes en hoge heuvels, bevolkt door veedrijvers en herders met een gouden zuidelijk avondlicht. Het Frans Halsmuseum toont zo’n vijftig tekeningen en prenten. Nicolaes Berchem ; in het licht van Italië t/m 15 april Frans Hals Museum, Groot-Heiligland 62, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u. Nicolaes Berchem : Winterlandschap Zürich (1652) Collectie Betty & David M. Koetser

Een van de grootste Italianisanten van de zeventiende eeuw, schilder Nicolaes Berchem (1621/22-1683), heeft hoogstwaarschijnlijk nooit voet gezet in Italië. Toch hebben veel van zijn schilderijen een uitgesproken on-Nederlandse karakter. Glooiend terrein met ruïnes en hoge heuvels, bevolkt door veedrijvers en herders met een gouden zuidelijk avondlicht. Het Frans Halsmuseum toont zo’n vijftig tekeningen en prenten.

Nicolaes Berchem ; in het licht van Italië t/m 15 april Frans Hals Museum, Groot-Heiligland 62, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u.