Natte dagen op komst

Vanaf dit weekeinde valt er geregeld regen. Het blijft daarbij onverminderd zacht. Ook de eerste dagen van maart verlopen zonder winterse temperaturen.

In een groot deel van Denemarken viel gisteren wel flink wat sneeuw, op sommige plaatsen stoof de sneeuw op tot duinen van één meter hoogte. De sneeuw zal geleidelijk smelten, want de koude lucht verdwijnt.

Vanavond en vannacht is er in Nederland veel bewolking en blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur daalt naar een graad of 6 bij een overwegend matige zuidelijke wind, kracht 3 of 4.

Morgenochtend vroeg trekt een zwakke storing van west naar oost over het land. Dat gaat gepaard met wolkenvelden, maar waarschijnlijk weinig of geen regen.

Daarna klaart het even op. Vervolgens kunnen er in de middag enkele verspreide buien vallen. De wind blijft zuidelijk en wordt langs de kust vrij krachtig, kracht 5. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 9 graden in de noordelijke provincies tot plaatselijk 13 in Limburg.

Zaterdag overheersen wolken en worden naar verwachting meer buien aangevoerd. De temperatuur verandert niet veel: maximaal een graad of 10. Opnieuw waait er een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind.

Vervolgens houden de buien zondag en maandag aan. Tussendoor is er weinig ruimte voor de zon en wordt het overdag tussen 8 en 12 graden.