Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

India geeft Iran geen nucleair materiaal

New Delhi. India heeft gisteren de export van nucleair materiaal en nucleaire technologie naar Iran verboden. Hiermee sluit India zich aan bij een resolutie die de VN-Veiligheidsraad vorig jaar uitbracht, bedoeld om Iran onder druk te zetten de verrijking van uranium te stoppen. Het Westen verdenkt Iran van de geheime ontwikkeling van een kernwapen, maar Iran zegt alleen de productie van kernenergie na te streven. India stond onder grote druk van de Verenigde Staten om zich uit te spreken tegen het Iraanse kernprogramma. India, zelf een kernmacht, werkt aan een verdrag met de VS voor de levering van Amerikaanse technologie aan India voor de opwekking van kernenergie. Gisteren verliep de termijn die de Veiligheidsraad Iran had gesteld om te stoppen met de uraniumverrijking, maar Iran heeft gezegd die te zullen voortzetten.