Gavin Turk

Gavin Turk Gavin Turk werd al snel opgestuwd door de Young British Artists, de beweging van jonge kunstenaars die in de jaren ’90 wereldwijd furore maakte. Net als hij speelden zij met hun persoonlijkheid en het ironiseren van de kunstgeschiedenis. Het GEM toont nu een overzicht (het eerste in Nederland) van Turk. De grote roem voor YBA en Turk is voorbij; ze zijn zelf kunstgeschiedenis geworden. Sinds 2000 heeft Turk een ander element in zijn oeuvre: bronzen beelden. The Negotiation of Purpose t/m 20 mei GEM, Stadhouderslaan 43, Den Haag. Di t/m zo 12-18u Gavin Turk's Bronze Roller, 1998, Gegoten brons, vitrine, Cast bronze, vitrine, Vitrine: 59 1/8 x 23 1/4 x 18 1/8 in. (150 x 59 x 59 cm), Courtesy of the artist/ White Cube Gallery
Gavin Turk Gavin Turk werd al snel opgestuwd door de Young British Artists, de beweging van jonge kunstenaars die in de jaren ’90 wereldwijd furore maakte. Net als hij speelden zij met hun persoonlijkheid en het ironiseren van de kunstgeschiedenis. Het GEM toont nu een overzicht (het eerste in Nederland) van Turk. De grote roem voor YBA en Turk is voorbij; ze zijn zelf kunstgeschiedenis geworden. Sinds 2000 heeft Turk een ander element in zijn oeuvre: bronzen beelden. The Negotiation of Purpose t/m 20 mei GEM, Stadhouderslaan 43, Den Haag. Di t/m zo 12-18u Gavin Turk's Bronze Roller, 1998, Gegoten brons, vitrine, Cast bronze, vitrine, Vitrine: 59 1/8 x 23 1/4 x 18 1/8 in. (150 x 59 x 59 cm), Courtesy of the artist/ White Cube Gallery

Gavin Turk werd al snel opgestuwd door de Young British Artists, de beweging van jonge kunstenaars die in de jaren ’90 wereldwijd furore maakte. Net als hij speelden zij met hun persoonlijkheid en het ironiseren van de kunstgeschiedenis. Het GEM toont nu een overzicht (het eerste in Nederland) van Turk. De grote roem voor YBA en Turk is voorbij; ze zijn zelf kunstgeschiedenis geworden. Sinds 2000 heeft Turk een ander element in zijn oeuvre: bronzen beelden.

The Negotiation of Purpose t/m 20 mei GEM, Stadhouderslaan 43, Den Haag. Di t/m zo 12-18u