Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Europees crimineel netwerk opgerold

rotterdam, 22 febr. - De politie in zeven Europese landen heeft een crimineel netwerk opgerold dat meer dan tweehonderd gewapende overvallen op juwelierszaken had gepleegd, onder andere in Nederland. 34 mannen uit Estland en een man uit Litouwen werden aangehouden. Met de buit van 40 miljoen euro financierde de bende drugstransporten en de aanschaf van onroerend goed. Een woordvoerder van de Europese politieorganisatie Europol kon niet zeggen of er ook aanhoudingen zijn verricht in Nederland. Volgens Europol waren de landen er zonder zijn bemiddeling niet achter gekomen dat hem om dezelfde groep criminelen ging.