En verder

Strandexcursie Zondag 25 februari organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een strandexcursie Wat vinden we op het strand? bij Bloemendaal aan Zee. Het strand is altijd in beweging, door eb en vloed, maar ook door de wind. Bij storm wordt de zeebodem omgewoeld en enkele dagen later is het strand dan vaak bedekt met wormen, grote strandschelpen en kokkels en is er grote kans op het vinden van zaagjes, nonnetjes, kreeftjes, ‘scheermessen’, kwallen en eieren van hondshaaien.

Vertrek 12u bij de strandopgang aan de Kop van de Zeeweg Bloemendaal aan Zee. Duur: 1,5u. Deelname gratis. Aanmelden niet nodig. Inl Erna Schreuder, 023- 5314647 of op www.ivnzk.nl.

Architectuur Rotterdam Gilde Rotterdam organiseert komende week twee architectuurwandelingen. Op zaterdag 24 februari om 19u30 uur is er een wandeling op de Kop van Zuid. Waar het eens gonsde van havenactiviteiten verrijst nu een nieuwe woon/werkomgeving die voldoet aan de eisen van de 21ste eeuw met uitzicht op de skyline. Op dinsdag 27 februari om 19u30 uur is er een architectuur wandeling door het Centrum van de stad.

Startpunt 24 febr: ingang nieuwe Luxor theater. Startpunt: 27 febr: café van Engels groothandelsgebouw. Deelname € 3 p.p. Couponreductie Rotterdampas. Belangstellenden dienen zich vooraf telefonisch aan te melden bij Gilde, tel. 010-436 28 44.

Lezing Gustav Klimt Mevrouw drs. Claire Portheine-Caudri, kunsthistorica te Oegstgeest, houdt 28 febr (20u15) onder de titel Gustav Klimt en zijn tijd een lezing met lichtbeelden over de Weense schilder Gustav Klimt (1862-1918).

Gemeentecentrum, Lijtweg 9. Inl: 071-5237165 & www.ko-oegstgeest.nl

Renate DorresteinOp 23 febr (19u30) is er een literaire avond met Renate Dorrestein en Ljoedmila Oelitskaja. Dorrestein en de Russische schrijfster Ljoedmila Oelitskaja gaan met elkaar in gesprek over hun werk, hun leven en de literatuur. Gespreksleider: Arie van der Ent, vertaler van Oelitskaja.

selexyz broese, Stadhuisbrug 5. Inl/res: 030-2335200 & www.selexyz.nl

Foto Den Haag 2006Stichting Den Haag Beeldschoon organiseert t/m 14 maart de fototentoonstelling Foto Den Haag 2006. Twintig foto’s van maximaal 2.50 x 1.60 m van beroemde fotografen (o.a. Eve Arnold, Atget, Cartier Bresson, Lartigue, Helmut Newton en de Nederlandse fotografen Charlotte Dumas en Joyce van Belkom) zullen opgesteld staan op het Lange Voorhout.

Centrale as Lange Voorhout tussen het Paleis en de Kneuterdijk, Den Haag. T/m 14 mrt. Inl 070-5144172.