Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Zorg

Chloor doodt vijf Irakezen

Vijf Irakezen zijn gisteren gedood bij een ontploffing van een vrachtwagen vol chloor. Bijna 140 anderen, onder wie veel vrouwen en kinderen, werden ziek van de giftige dampen, die ernstige brandwonden kunnen veroorzaken. Een aantal van hen moest naar het ziekenhuis. Volgens de politie waren de explosieven aanwezig op de vrachtwagen, wat betekent dat het opzet was om een chlooraanval uit te voeren. Eerder deze maand werden ook al twee aanslagen met chloor uitgevoerd. Het incident van gisteren vond plaats vlakbij een restaurant naast de belangrijkste snelweg in Taji, twintig kilometer ten noorden van Bagdad. (Reuters)