Carnavalskleren kunnen weer de kast in

Carnavalskleren kunnen weer de kast in Tegelen. Carnaval 2007 zit er weer op. De kostuums worden gewassen en kunnen weer voor een jaar de kast in. Het driedaagse volksfeest verliep in de meeste plaatsen rustig. In het Belgische grensplaatsje Voeren kwam dinsdag een 20-jarige man uit het Limburgse Eijsden om het leven door een val van een carnavalswagen. De man kwam onder de wielen terecht, toen hij van de wagen afsprong voor een sanitaire stop. Drie jongens uit Haren raakten tijdens een carnavalsoptocht gewond in het Brabantse Berkel-Enschot. De jongens zaten zaterdag op een carnavalswagen. Toen die onder een viaduct doorreed, raakten de jongens de rand met hun hoofd. De verwondingen vielen mee. Dinsdagochtend werden 13 mensen onwel in een café in Roermond, nadat een grote hoeveelheid traangas of paperspray naar binnen werd gespoten. Politiekorpsen in Brabant en Limburg meldden ook dat carnaval rustig verliep. In Eindhoven werden 89 mensen aangehouden, minder dan voorgaande jaren. Volgens de politie was de sfeer dit jaar veel gemoedelijker dan voorgaande jaren. Uit een onderzoek van het Eindhovens Dagblad en BN/De Stem blijkt dat carnaval steeds minder populair wordt. Slechts eenderde van de ondervraagden had echt zin om te feesten. Drie jaar geleden was dat nog 44 procent. Ook de traditionele carnavalsoptochten trokken minder bekijks. Het aantal mensen dat van plan was te gaan kijken daalde van 62 naar 50 procent. De precieze oorsprong van carnaval is onbekend. Wel is duidelijk dat het volksfeest een mengelmoesje van heidense en godsdienstige rituelen is. Van oudsher is het een eetfestijn, omdat het de laatste mogelijkheid was zich te buiten te gaan voor de 40 dagen vasten. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die vasten tot Pasen. Foto Vincent van den Hoogen Tegelen, 21-02-2007; Aswoensdag, de dag dat alle troep na carnaval wordt opgeruimd, en kroegen en kleren worden schoongemaakt. Foto Vincent van den Hoogen.
Carnavalskleren kunnen weer de kast in Tegelen. Carnaval 2007 zit er weer op. De kostuums worden gewassen en kunnen weer voor een jaar de kast in. Het driedaagse volksfeest verliep in de meeste plaatsen rustig. In het Belgische grensplaatsje Voeren kwam dinsdag een 20-jarige man uit het Limburgse Eijsden om het leven door een val van een carnavalswagen. De man kwam onder de wielen terecht, toen hij van de wagen afsprong voor een sanitaire stop. Drie jongens uit Haren raakten tijdens een carnavalsoptocht gewond in het Brabantse Berkel-Enschot. De jongens zaten zaterdag op een carnavalswagen. Toen die onder een viaduct doorreed, raakten de jongens de rand met hun hoofd. De verwondingen vielen mee. Dinsdagochtend werden 13 mensen onwel in een café in Roermond, nadat een grote hoeveelheid traangas of paperspray naar binnen werd gespoten. Politiekorpsen in Brabant en Limburg meldden ook dat carnaval rustig verliep. In Eindhoven werden 89 mensen aangehouden, minder dan voorgaande jaren. Volgens de politie was de sfeer dit jaar veel gemoedelijker dan voorgaande jaren. Uit een onderzoek van het Eindhovens Dagblad en BN/De Stem blijkt dat carnaval steeds minder populair wordt. Slechts eenderde van de ondervraagden had echt zin om te feesten. Drie jaar geleden was dat nog 44 procent. Ook de traditionele carnavalsoptochten trokken minder bekijks. Het aantal mensen dat van plan was te gaan kijken daalde van 62 naar 50 procent. De precieze oorsprong van carnaval is onbekend. Wel is duidelijk dat het volksfeest een mengelmoesje van heidense en godsdienstige rituelen is. Van oudsher is het een eetfestijn, omdat het de laatste mogelijkheid was zich te buiten te gaan voor de 40 dagen vasten. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die vasten tot Pasen. Foto Vincent van den Hoogen Tegelen, 21-02-2007; Aswoensdag, de dag dat alle troep na carnaval wordt opgeruimd, en kroegen en kleren worden schoongemaakt. Foto Vincent van den Hoogen. Hoogen, Vincent van den

Carnaval 2007 zit er weer op. De kostuums worden gewassen en kunnen weer voor een jaar de kast in. Het driedaagse volksfeest verliep in de meeste plaatsen rustig. In het Belgische grensplaatsje Voeren kwam dinsdag een 20-jarige man uit het Limburgse Eijsden om het leven door een val van een carnavalswagen. De man kwam onder de wielen terecht, toen hij van de wagen afsprong voor een sanitaire stop.

Drie jongens uit Haren raakten tijdens een carnavalsoptocht gewond in het Brabantse Berkel-Enschot. De jongens zaten zaterdag op een carnavalswagen. Toen die onder een viaduct doorreed, raakten de jongens de rand met hun hoofd. De verwondingen vielen mee. Dinsdagochtend werden 13 mensen onwel in een café in Roermond, nadat een grote hoeveelheid traangas of paperspray naar binnen werd gespoten.

Politiekorpsen in Brabant en Limburg meldden ook dat carnaval rustig verliep. In Eindhoven werden 89 mensen aangehouden, minder dan voorgaande jaren. Volgens de politie was de sfeer dit jaar veel gemoedelijker dan voorgaande jaren.

Uit een onderzoek van het Eindhovens Dagblad en BN/De Stem blijkt dat carnaval steeds minder populair wordt. Slechts eenderde van de ondervraagden had echt zin om te feesten. Drie jaar geleden was dat nog 44 procent. Ook de traditionele carnavalsoptochten trokken minder bekijks. Het aantal mensen dat van plan was te gaan kijken daalde van 62 naar 50 procent.

De precieze oorsprong van carnaval is onbekend. Wel is duidelijk dat het volksfeest een mengelmoesje van heidense en godsdienstige rituelen is. Van oudsher is het een eetfestijn, omdat het de laatste mogelijkheid was zich te buiten te gaan voor de 40 dagen vasten. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die vasten tot Pasen.