Ben Akkerman

Ben Akkerman In een zaaltje van Rijksmuseum Twenthe hangt een wenkend wit vierkant. Op het monochrome schilderij Zonder titel (1996-1998) van Ben Akkerman lijkt de verf er als een regelmatig vlechtwerk op te liggen. De randen hebben iets rafeligs, waardoor het niet strak of rigide aandoet. Het werk van de autodidact Akkerman (87) heeft raakvlakken met de schilderijen van Mondriaan en Malevitsj en is wel in verband gebracht met de minimal art of de reliëfs van Jan Schoonhoven. Ben Akkerman. T/m 18 maart in Rijksmuseum Twenthe, Lasondersingel 129 Enschede. Di t/m zo 11-17 u.
Ben Akkerman In een zaaltje van Rijksmuseum Twenthe hangt een wenkend wit vierkant. Op het monochrome schilderij Zonder titel (1996-1998) van Ben Akkerman lijkt de verf er als een regelmatig vlechtwerk op te liggen. De randen hebben iets rafeligs, waardoor het niet strak of rigide aandoet. Het werk van de autodidact Akkerman (87) heeft raakvlakken met de schilderijen van Mondriaan en Malevitsj en is wel in verband gebracht met de minimal art of de reliëfs van Jan Schoonhoven. Ben Akkerman. T/m 18 maart in Rijksmuseum Twenthe, Lasondersingel 129 Enschede. Di t/m zo 11-17 u.

In een zaaltje van Rijksmuseum Twenthe hangt een wenkend wit vierkant. Op het monochrome schilderij Zonder titel (1996-1998) van Ben Akkerman lijkt de verf er als een regelmatig vlechtwerk op te liggen. De randen hebben iets rafeligs, waardoor het niet strak of rigide aandoet. Het werk van de autodidact Akkerman (87) heeft raakvlakken met de schilderijen van Mondriaan en Malevitsj en is wel in verband gebracht met de minimal art of de reliëfs van Jan Schoonhoven.

Ben Akkerman. T/m 18 maart in Rijksmuseum Twenthe, Lasondersingel 129 Enschede. Di t/m zo 11-17 u.