Ballonnen in bad

ballenbad.jpgMet een beetje geluk wordt het aan het einde van deze donderdag in de achtertuin dertig graden. En in het weekeinde zal de zon in Buenos Aires naar alle verwachting ook flink schijnen. Het is raar. Want je kunt aan aan de andere kant van de wereld aan veel dingen wennen maar het blijft eigenaardig om je verjaardag te vieren terwijl het niet Hollands motregent of maximaal tien graden wordt en te vroeg donker is. En terwijl de jarige joppen in Nederland om middernacht de kaarsjes uitblazen, loopt de verjaardag hier rustig nog vier uur door!

Ik zal mijn vrienden in de straat straks trakteren op dulce de leche ijs en vanavond eten we natuurlijk extra dikke lappen. En in het zwembad drijven de hele dag ballonnen. Feestelijk. Maar toch hoop ik eigenlijk dat het aan ´t begin van de avond lichtjes gaat sneeuwen en dat de kachel op zes moet. Want zo hoort het nou eenmaal, op een goeje vissen verjaardag.