Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Astma Fonds levert beste advertentie in dagbladen

Amsterdam, 22 febr. De advertentie `Living the brand` van het Astma Fonds is door 50.000 krantenlezers gekozen tot beste dagbladadvertentie van het afgelopen jaar. De advertentie werd bekroond met de titel Dagbladgoud 2006. Een vakjury kende het Vakgoud 2006 toe aan de advertentie `Thank you for flying CIA` van Amnesty International. Organisator Cebuco maakte dit vandaag bekend. Juryvoorzitter Marjolein Moorman vindt ”het verrassend” dat het Astma Fonds de publieksprijs kreeg. ”Het is een pakkende advertentie, maar het gebeurt niet vaak dat angstopwekkende boodschappen favoriet zijn bij het publiek. Meestal scoren humor en vertedering.” De vakjury koos de winnaar van het Vakgoud. ”De Amnesty-advertentie heeft zeer goed gebruik gemaakt van de actualiteit en de kracht van het medium. De advertentie is als het ware zelf een nieuwsitem, met een treffende foto en krachtige pay-off”, aldus Moorman.