Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

Apple en Cisco eens over naam `iPhone`

New York, 22 febr. De Amerikaanse bedrijven Apple en Cisco Systems hebben hun conflict over het gebruik van de naam `iPhone` bijgelegd. Cisco Systems, fabrikant van netwerkapparatuur voor internetverkeer, had Apple aangeklaagd voor het ten onrechte gebruiken van de merknaam voor een nieuwe multimediatelefoon. In een gezamenlijke verklaring zeiden de bedrijven gisteren dat ze voortaan beide wereldwijd onbeperkt gebruik kunnen maken van de naam iPhone. Cisco trekt de eerder ingediende aanklacht in. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. Apple belooft wel te zorgen voor goede aansluiting van zijn apparaten op die van Cisco.