Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Ahold-schikking in juni uitbetaald

Amsterdam, 22 febr. Beleggers in Ahold die zich hebben gemeld als gedupeerden van het boekhoudschandaal in 2003, krijgen in juni het geld uit de schikking die ze met het concern zijn overeengekomen. Peter Paul de Vries, directeur van de Vereniging Effectenbezitters (VEB), zei dit gisteravond in de uitzending van Pauw en Witteman. In 2005 bereikten de VEB en Ahold overeenstemming over een schadevergoeding van 1 miljard dollar.