Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Televisie

X7500: mini-kantoor met navigatie

HTC_X7500_advantage.jpgSommige gadgets zijn het stadium van speelgoed lang en breed voorbij. Maar met de nieuwe HTC X7500 Advantage kun je prima onderweg kantoortje spelen. Het apparaat is een draagbare (360 gram) crossover tussen een notebook, een telefoon en een navigatiesysteem. De X7500 heeft een 5 inch scherm, een volledig (en afneembaar) toetsenbord. Bijzonder is vooral de kanteltechniek (‘Vueflo’) waarmee je je pagina’s kunt scrollen door het apparaat scheef te houden. Dat doet denken aan de controller van de Sony PlayStation 3 (kantelen om in het spel een auto of een vliegtuig te bewegen) en de geavanceerde bewegingssensoren van de Nintendo Wii. Het kantelbare kantoor van HTC heeft een ingebouwde GPS en kan TomTom Navigator 6 draaien. De normale batterijtijd is volgens HTC circa vijf uur, en dat lijkt vooralsnog een stukje beter dan de gemiddelde UMPC. Maar ja, die werken dan ook op een volledige Windows XP-versie. De X7500 heeft genoeg aan Windows Mobile 5.
highlights:
  • 624 MHz CPU
  • Built-in 8GB hard drive with miniSD™ expansion slot
  • Laptop-style experience with a huge 5-inch touch screen display and detachable QWERTY keyboard
  • Always “on”, connect to your office, watch videos or listen to music anywhere
  • Built-in GPS
  • Tri-band UMTS/HSDPA and quad-band GSM/GPRS/EDGE
  • Bluetooth® and Wi-Fi®
  • 3 megapixel camera with auto focus and flash
  • HTC VueFLO™ for easy navigation
  • TV Out lets you output screen contents to an external viewing device
meer specificaties van de X7500 vind je hier.