Winst Real en United, AC Milan gelijk bij Celtic

Real Madrid en Manchester United hebben hun eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League gewonnen. Real versloeg thuis Bayern München met 3-2, Manchester United won in het stadion van Lens met 1-0 van Lille. In Glasgow speelden Celtic en AC Milan met 0-0 gelijk.

Een late goal van Mark van Bommel heeft de return tussen Real Madrid en Bayern München toch nog spannend gemaakt. Uitblinker bij Real was Raúl met twee doelpunten. Ruud van Nistelrooy tekende voor de derde treffer.

Getergd door de matige resultaten in de competitie begon Real fel aan het duel. Raúl opende na tien minuten de score, maar in de 23ste minuut maakte Lucio gelijk. Onder leiding van Beckham kwam Real deze tegenslag snel te boven. Eerst scoorde Raúl met het hoofd zijn tweede doelpunt, in de 34ste minuut maakte Van Nistelrooy de 3-1. Twee minuten voor tijd scoorde Van Bommel met een volley van de rand van het strafschopgebied: 3-2.

Spaanse media melden vanochtend dat Real Madrid bij de UEFA een klacht gaat indienen tegen obscene gebaren van Van Bommel direct na zijn goal richting Spaanse fans. Volgens officials van Real was het een „ontoelaatbare provocatie”. Van Bommel had meteen na afloop van het duel zijn excuses al aangeboden.

Met de van een gebroken neus en een hersenschudding herstelde Edwin van der Sar weer in het doel won Manchester United met 1-0 van Lille. Het doelpunt kwam van Ryan Giggs, die in de 83ste minut scoorde uit een vrije trap.

Bij AC Milan speelde Paolo Maldini tegen Celtic zijn honderdste wedstrijd in de Champions League. De 38-jarige verdediger is de eerste Italiaan en de vijfde voetballer die deze mijlpaal heeft bereikt. Raúl (107), Roberto Carlos (106), David Beckham (103) en Oliver Kahn (101) gingen hem voor.