Volvo doet bod op truckdivisie Nissan

Tokio. De Zweedse truckfabrikant Volvo heeft gisteren een bod uitgebracht van 810 miljoen euro op de vrachtwagendivisie van de Japanse fabrikant Nissan. Volvo wil met de aankoop zijn positie in Azië versterken. Volvo, dat reeds 19 procent van de aandelen van truckdivisie Nissan Diesel bezit en daarmee de belangrijkste aandeelhouder is, zou 100 procent in eigendom krijgen als de overname slaagt. De raad van bestuur van Nissan Diesel staat achter de overname. Topman Iwao Nakamura liet weten blij te zijn met een eventuele deal. Volgens Nakamura leidt een overname tot kostenbesparing en meer mogelijkheden tot investeringen.Jorma Halonen, vicepresident van de Volvo Groep, maakte bekend dat Nissan Diesel na een overname dezelfde naam houdt en dat het management in Japanse handen blijft. De deal kan eind maart rond zijn, aldus Volvo.